Albumul bilingv "Bucurestiul grecesc" va fi lansat joia viitoare la Biblioteca Nationala a Romaniei

Albumul bilingv "Bucurestiul grecesc" va fi lansat joia viitoare la Biblioteca Nationala a Romaniei
Albumul "Bucureştiul grecesc", de dr. Georgeta Filitti, o adevărată enciclopedie ilustrată a prezenţei greceşti timp de peste cinci veacuri şi jumătate în Capitală, va fi lansat, joia viitoare, în sala Atrium a Bibliotecii Naţionale a României.
Potrivit unui comunicat al Ambasadei Greciei la Bucureşti, transmis, vineri, AGERPRES, lucrarea de 208 pagini, care apare în ediţie bilingvă, română-greacă, constituie cea mai recentă apariţie la Editura Omonia. 
 
Cele şapte capitole ale sintezei istorice sunt "comentate" de un bogat material ilustrativ (circa 360 de ilustraţii, selectate din cele mai diverse domenii - clădiri, biserici, manuscrise, ediţii în greacă şi română, facsimile, hrisoave, ziare, instantanee din viaţa comunităţii greceşti bucureştene de ieri şi de azi). 
 
Autorii celor două prefeţe, Răzvan Theodorescu, membru al Academiei Române, şi Evanghelos Moutsopoulos, membru al Academiei din Atena, evidenţiază importanţa acestei lucrări care relevă pregnanţa şi dinamismul componentei greceşti a Bucureştiului. 
 
Versiunea greacă a lucrării a fost asigurată de conf. univ. Tudor Dinu, coordonatorul Departamentului de Studii Neoelene al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii Bucureşti. 
 
Apariţia în condiţii grafice deosebite a elegantului album nu ar fi fost posibilă fără sprijinul generos al Centrului de Cultură Greacă Arkadia, o fundaţie care sprijină şcoala greacă 'Athena' din Bucureşti şi care se alătură acum promotorilor, români şi greci, ai elenismului din România. 
 
Destinat deopotrivă cititorilor români şi greci, ghid indispensabil celor care doresc să aprofundeze istoria oraşului în care trăiesc sau pe care îl vizitează, albumul Georgetei Filitti constituie, neîndoielnic, un titlu de referinţă în bibliografia consacrată elenismului din România, se mai arată în comunicatul Ambasadei Greciei la Bucureşti. AGERPRES/(AS - autor: Daniel Popescu, editor: Mihai Simionescu)